Hvad kan jeg fylde i mine store blomsterkasser?Sponsoreret indhold

Fyldning af en høj blomsterkasse med ikke andet end pottemuld kan være dyrt. Hvis planterne du planter i den høje blomsterkasse ikke behøver alt det rodrum som beholderen giver, så kan du fylde blomsterkassens bund med en række materialer, så det er ikke er nødvendigt, at bruge så meget pottemuld. Brug materialer, der ikke nedbrydes i vækstsæsonen, og lad resten af blomsterboksen give tilstrækkelig jorddybde til rødderne til de planter du vælger.

Grundlæggende om blomsterkasser

Vælg en høj kvalitet af pottemuld til din blomsterkasser; brug ikke bare havejord. Pottemuld er steril, fri for ukrudtsfrø og sygdomme og blandet med et materiale som pimpsten eller perler for at give god dræning. Fyld planterne til ca. 3 cm under kanten. De ekstra 3 cm giver plads til vanding. Du kan evt. planlægge, at ændre blomsterkassens blomster og planter til årstiderne.

Letvægtsfyld

“Jordnødder” i plastskum kan bruges som letvægtsfyld i en blomsterkasse, men hæld ikke bare løs af “jordnødderne” i planten. I stedet skal du lægge dem i plastikposer og fylde bunden af planteringsboksen med poserne. I modsat fald vil planterødder vokse ind i “jordnødderne”, hvilket skaber et rod, når du vil skifte planterne ud eller plante blomsterne om. Blokke af skum kan også bruges som fyldstof. Skumblokkene behøver ikke at blive dækket, hvis de er store, men dæk dem med et stykke stof for, at holde jorden fra at glide ned mellem blokkene og nedad i blomsterkassen.

Husholdningsbeholdere

Forskellige husholdningsbeholdere, flasker og poser kan også bruges til at optage plads i bunden af en høj plantekasse. Mulighederne omfatter knuste aluminiumsdåser, mælkekartoner, vandflasker i plastik og sodavandsflasker. Opadgående planteskabspotter i en plantekasse fungerer også godt. Forhindre, at jorden vaskes ned i sprækkerne mellem fyldstoffet ved at placere stof eller et fint net over emnerne.

Murbrokker

Sten, knuste mursten, grus, klumper af beton og skår af ødelagte keramiske potter eller terracotta-potter – kan fylde bunden af din blomsterkasse. Arranger en blanding af materialer for, at få den bedste pasform af fyldstoffet i kassen. Murbrokkernes vægt hjælper også med, at forankre en høj blomsterkasse. Det er en mulighed, at fylde bunden af den så vil den kunne holde et stort træ eller busk.

Land Højbede har et stort flot udvalg af plantekasser af flere forskellige typer og former. Se blomsterkasserne her.