Tasker – Vandtæt vs vandresistent, forklaretSponsoreret indhold

Jeg plejede at tro at jeg havde brug for en vandtæt taske …

Hvorfor?

Fordi jeg gjorde det.
Fordi jeg måtte have en.
Mine “fantastiske” eventyr og mit liv krævede det.
De vigtige og dyre ting, jeg bære, må aldrig blive våd, aldrig.

Jeg ville have den sikkerhed, at hvis der var en pludselig regnstorm, ville mit tekniske gear være perfekt, ingen spørgsmål stillet, uanset hvor hårdt regnen kom. Nu med personlig erfaring og via min erhvervserfaring …

Jeg har indset, at det er latterligt.

Lad os undersøge forskellene mellem vandtæt og vandresistent

Vandtæt betyder, at posen kan nedsænkes helt under vandet i lange perioder, og der vil ikke være en eneste dråbe vand, der kommer indenfor. Tænk på en ballon, fuldstændig forseglet fra omverdenen. Du kan tage en vandtæt taske 100 meter ned under vand på en dykker-ekspedition, opdage og hente nogle skjulte piratskatte, og når du først er oppe igen 5 timer senere, kan du åbne den vandtætte taske og trække den knastørre Picasso ud og beundre den. At du havde den gemt væk derinde med din iPhone (som du derefter bruger til at sætte en eftermiddagstid på toppen af Mount Vernon med prinsens kæreste). Det, eller du er et legitimt white water kajakroer, madman eller madwoman, fordi du hele tiden skubber til grænsen med det ekstreme.

Processen med at lave en pose 100% vandtæt kan opnås på forskellige måder. Men det kommer ned til tre ting …

  1. materialer
  2. konstruktionsteknikker
  3. omkostninger

Materialerne skal selvfølgelig være 100% vandtætte. Porer, der er meget for mikroskopisk små for vandmolekyler at passere gennem, er nulporer ideelle. Hver bit af dette materiale skal skæres i paneler og sammenføjes for at opnå en form af en taske. Tænk 3D puslespil. Hvis der er syede huller, hvor disse paneler mødes, er det ikke vandtæt. Nålehuller betyder, at vand kan komme ind. Det er jo et hul. Selvom de bruger silikone over disse huller, vil silikonen til sidst afbindes. Den mest almindelige måde at tilslutte disse plastpaneler sammen for at opnå 100% vandtætthed kaldes Ultralyds Svejsning. Dette er en vanskelig og relativt sjælden konstruktionsteknik, der kun er forbeholdt produkter, der skal være absolutte vandtætte. Maskinerne er sindssygt dyre, og de drives af højt kvalificerede teknikere. Syning er en kunstform. Ultralydssvejsning er, hvor kunst møder videnskaben.

Leder du efter de bedste vandtætte og vandresistente tasker? Så tag et kig de vandtætte tasker hos Sitontop.dk

Ultralydssvejsning er, hvad der sker, at de to panelkanter er omhyggeligt justeret, presset sammen, så fokuserer en maskine ekstremt høje niveauer af ultralyd lydbølger i denne søm. Energien fra disse lydbølger omdannes til varme, som permanent sammenbinder de to paneler sammen (sædvanligvis indeholdende et termoplastisk materiale), hvilket gør de to paneler til et solidt panel, uden huller overhovedet. Når fabrikken slår sig op for at opretholde korrekt kvalitetskontrol, vil de undgå disse fejl, som om du sælger noget, der hedder vandtæt, skal det være vandtæt. Som du kan forestille dig, er denne maskine dyr, de teknikere, der kører dem, er også dyrere end en medarbejder på en symaskine, og selve materialet er dyrere end dine traditionelle syntetiske eller naturlige stoffer. Så hvis du virkelig vil have 100% vandtæt, vær forberedt på at betale for det.

Vær også parat til at have en relativt mærkelig pose på dine skuldre eller på din hofte. Da de er lavet forskelligt, synes de anderledes. De er ikke grimme, men mere end sandsynligt vil en 100% vandtæt taske se malplaceret ud i et forretningsmøde. Fuldt vandtætte tasker er tunge, akavede og ubehagelige.

Endelig er adgangsindstillingerne for disse poser begrænset. Jo flere praktiske adgangspunkter der er, desto større risiko er der for vand at komme ind i posen eller tasken gennem disse adgangspunkter. Tænk på vand som en invaderende fjendens hær, og du strategisk bygger et slot som forsvar. Du ville ikke tilføje 40 indgange. Bare én, med meget defensiv fokus på det. Derfor har disse tasker sædvanligvis rulleadgangspunkter, en lukkemetode, der er vandtæt, da åbningen foldes over sig selv to eller flere gange for at forsegles. Eller disse poser kan bruge en ægte vandtætte lynlås (de fleste af de “vandtætte lynlåse” bruges og annonceres uden at være vandtætte, men bare vandresistente). Ægte vandtætte lynlåse importeres normalt, specialfremstillet til spec af genier, og er også meget dyre. Nogle eksempler på vandtætte lynlåse er TIZIP, RiRi Aquazip, YKK AquaSeal osv.

Vandafvisende er det de fleste af os har brug for. Selvfølgelig har du i din rygsæk en helt ny MacBook Pro, en helt ny prototype smartphone med alt tilbehør, dit professionelle kvalitet Nikon DSLR kamera m/ 900mm objektiv, en iPad Pro, en Kindle og en hemmelighed statsskoles GPS / satellit kontrol modul. OK, varerne inde i din rygsæk kunne sælges for at kunne købe et lille land. Du er på ferie med din rygsæk fuld af førnævnte teknik, går gennem byens gader i et fremmed land, skyder skud af den lokale svømmer … og på tværs af pladsen hører du en summende FM-radio, stemmen i radioen skifter fra sprog til sprog, advarsel om en massiv tyfon storm nærmer sig hurtigt. Det er nu! Og din vandresistente rygsæk kan bare ikke håndtere denne regn.

Her er hvor den vandtætte taske er perfekt, ikke?
Nå, ikke nødvendigvis.

99,999% af jer vil træde kun en halv meter til venstre og stå under afdækningen af en markise … eller en paraply … under et træ … eller gå ind på en kaffebar … eller tilbage til dit hotelværelse. Bogstaveligt talt hvor som helst. Vent det ud. Dit udstyr er dyrt, så gå indenfor, stå ikke midt på en gade i en regnstorm alene som en total tosse. Chancerne er, når du er på arbejde, og det begynder at regne, forlader du ikke dit kontor for at skynde sig udenfor, stå der, blive gennemblødt, og så gå tilbage arbejdet. Vi er alle mennesker, vi undgår generelt ekstreme nedbør. 99,999% af tiden.

Nu er der 0,001% af tiden, du kan være i et tropisk uvejr, på en båd, i regnskoven osv. Her trækker du dit 200-kroners sølvnylonpakke-regncover frem og pakker den over din taske. Disse fungerer godt. De pakkes nemt væk, og tilføjer det ekstra lag af beskyttelse, hvilket forhindrer regn i at komme i tasken. Og så kommer du til at bruge din yndlings vandresistente taske, uanset om den er lavet af læder, nylon, bomuld osv. I alle andre situationer vil det betyde, at det er en orkan eller en tsunami, der kommer, og du bør være bekymret for at redde dit liv og ikke om dit udstyr …

Lad os tale om, hvad vandresistent betyder.

Det betyder, at de anvendte stoffer generelt ikke er 100% vandtætte. De mest almindelige stoffer er nylon og polyester, som måles i Denier. Denier er baseret på en naturlig standard: en enkelt silke er cirka en denier. Så 400D betyder, at en af disse fibre i et 400D stof svarer til ca. 400 stykker silketråd. 1000D = 1000 stykker silketråd. Derefter væves disse fibre sammen for at skabe stoffet. Derfor er de individuelle linjer (fibre), når du ser tæt på et 400D stof, mindre end de enkelte linjer på et 1000D stof. Selv om disse stoffer væves sammen meget tæt, er vandet stadig meget meget småt. Det betyder, at vand kan passere gennem porerne, hvor disse fibre passerer hinanden. Nogle gange kan nedbør ikke passere gennem disse små porer, da regndråber ikke vejer meget, men højt vandtryk (forårsaget af en trykvaskemaskine og / eller trykket fra at sænke posen dybt under vand) vil få vand til at finde vej gennem.

Mange af dine traditionelle syntetiske stoffer vil omfatte et lag eller tre af PU, PVC eller en slags blød TPE på bagsiden af stoffet for at forhindre, at vand smutter gennem hullerne mellem fibrene. Denne belægning sprøjtes eller lamineres normalt af fabrikantens stofleverandør, inden den kommer til fabrikkens opskæringsrum, men nogle gange har fabrikker deres eget belægningsrum. Lejlighedsvis anvendes en Teflon-belægning på forsiden af stoffets overflade, for at hjælpe vandperlen op og rulle på overfladen. Og ja, undertiden er de stoffer, der anvendes til opførelse af en vandresistent taske, absolut 100% vandtætte. Men hvis de ikke er sammenføjet med en vandtæt byggemetode, vil hele tasken ikke være vandtæt. Og hvis de er, skal lynlåsene være rigtige vandtætte lynlåse, ikke kun vandresistente lynlåse.

Med standard lynlåse har tænderne åbninger imellem dem. Med regndråber, der rammer dem fra toppen, kan de lade små dråber vand komme i. Derudover kan du se lynlåsflapper, der bruges. Disse er normalt kun stof, der dækker lynlåsens udsatte tænder, en simpel barriere for at holde regn (som normalt falder lige ned) fra at dryppe gennem tænderne, der udsættes for denne nedadgående regn. Derfor bruger nogle virksomheder disse vandfaste lynlåse eller sætter denne klap over toppen af glidelåsen. Vandtætte og vandresistente lynlåse er store, og sikkert, de kan hjælpe. Men den bedste vandtætte lynlås holder ikke indersiden af en vandtæt taske lavet af vandfaste materialer, der er konstrueret i vandfaste metoder, helt tørre. Lynlåsen bliver det eneste vandtæt element; resten af posen har stadig nålehuller og er simpelthen vandresistent. Det er lidt som at tilføje et 2 “x2” stykke Kevlar til en t-shirt og kalde det kuglebeskyttet. Denne 2 “x2” sektion kan være det, men resten er ikke.

For at være ærlig, hvis vandresistente poser og deres materialer og konstruktionen fungerer godt, vil regn næppe passere igennem dem som en varm kniv gennem blødt smør. Under en alvorlig nedslidning vil vandet komme op på ydersiden og oven på det vandfaste stof. Men efterhånden, efter lidt regn vil stoffet til sidst opsuge vandet. Så hvis et stykke papir inde i din pakke rører væggen af posen, kan det blive vådt. Men din taske vil ikke straks fyldes op med 1 liter vand. Igen, hvor stofpanelene møder hinanden ved sømme, er det her vand kan snige sig ind. Hvis du langsomt sænker bunden af en standard rygsæk i en spand fuld af vand, vil de bundede sømme tillade vand langsomt sniger sig ind og fylde bunden af din taske. Vand vil ikke løbe gennem stofferne selv, det vil først snige sig ind gennem disse sømme (eller lynlåse). Derfor bruger nogle virksomheder bedre / mere vandfaste bundflader på deres pakker (hvad enten det er materialet og / eller konstruktionen). Nogle fokuserer endda på søm-tapening, hvilket hjælper med at forhindre vand i at komme ind i sømmen, men det gør den ikke 100% vandtæt.

Når det er sagt, vandresistente tasker er store. De er mere overkommelige. De har bedre / flere adgangspunkter. De ser generelt bedre ud og er mere komfortable (din mening kan være anderledes). Og du har flere mærker / produkter / muligheder at vælge imellem.

En yderligere nyttig faktor at overveje er IP-koden. “Vandtæt” og “vandresistent” betyder ikke altid det samme i forskellige sammenhænge. Et produkt kan dog have en IP-rating (også kendt som en International Protection Rating eller Ingress Protection Rating). En sådan vurdering er designet til at give brugerne mere detaljerede oplysninger om et produkts beskyttelsesniveau med hensyn til indtrængen af vand, støv, faste genstande og utilsigtet kontakt.