Yogamåtter skal være miljøvenligeSponsoreret indhold

Miljøvenlige yogamåtter: Sikre eller giftige?

Flere og flere producenter anerkender en stigende efterspørgsel efter miljøvenlige yogamåtter. Miljøvenlige yogamåtter er blevet et populært søgeord på internetsøgemaskinerne. Men hvad betyder det præcist? Og er miljøvenlige yogamåtter sikre for vores helbred? I dette indlæg vil jeg tale om to yogamåtter (ThinkSport og Jade Harmony), der i første omgang syntes at være giftfri og miljøvenlig; og jeg vil dele mine resultater, efter at jeg gravede lidt dybere.

ThinkSport miljøvenlige yogamåtter

Jeg fik en yogamåtte som en gave. En anden ikke-giftig blogger havde undersøgt måtten og gav den tommelfingeren op. Derfor slappede jeg af og troede på, at der ikke var andet for mig at gøre, men at øve yoga. Så, mens jeg holdt min stilling, tog jeg en dyb indånding på måtten. Den lugtede af giftige kemikalier.

Efter yogatimen gik jeg direkte til min computer. Jeg kørte mange søgninger igennem, og så side efter side af indlæg af bloggere, der fik denne måtte i bytte for deres begejstring for denne måtte, lavet af noget, der hedder “TPE”.

Jeg mailede producenten og spurgte, hvad TPE er, og som testes for at sikre, at den er giftfri. Jeg har ikke modtaget noget svar.

Ifølge Wikipedia er TPE (termoplastiske elastomerer) en blanding af gummi og plast. Med andre ord er TPE en blanding af syntetiske materialer, der ikke er blevet afsløret, ikke blevet undersøgt, og det har ikke vist sig at være sikkert. Jeg nød virkelig at læse analysen af Eco Yogini. Hun gjorde et godt stykke arbejde, der udtrykte hendes bekymringer over TPE.

ThinkSport siger, at TPE er fri for bisfenol-A (BPA), PVC, bly, phthalater, dioxiner og andre berygtede lovovertrædere. Vi bliver ikke fortalt, hvad den har i stedet for disse kendte toksiner. Jeg blev meget skeptisk over alle plasttyper efter, at have læst resultatet af tests foretaget af CertiChem, grundlagt af professor i neurobiologi ved University of Texas-Austin, George Bittner. CertiChem rapporterede om, at “næsten alle” kommercielt tilgængelige plastmaterialer, der blev testet udvaskede syntetiske østrogener – selv når de ikke blev udsat for forhold, der vides at låse potentielt skadelige kemikalier, såsom en mikrobølgeovn, en opvaskemaskinens damp eller solens ultraviolette stråler. Ifølge Bittners forskning frigjorde nogle BPA-fri produkter faktisk syntetiske østrogener, som var mere potente end BPA. Min stærke anbefaling må ikke svækkes af BPA-fri etiketter og undgå enhver form for plast, i det omfang det er muligt. Hvis du forsøger at fjerne al plast fra dit miljø, kan du blive sindssyg.

Har du endnu ikke fundet dig en yogamåtte, så tag et kig her.

Jade Harmony Professional miljøvenlige yogamåtter

Efter min skuffelse med ThinkSports miljøvenlige yogamåtter, ledte min forskning mig til miljøvenlige yogamåtter fra Jade. Når jeg undersøger, kontakter jeg altid en producent for, at stille spørgsmål eller endda bekræfte oplysninger. Produktbeskrivelsen var overbevisende, så jeg købte måtten på Amazon, før jeg selv stillede spørgsmål. Da jeg modtog måtten, lugtede den også, men mindre stærkt end ThinkSport-måtten.

Så hvordan har min erfaring været med Jade Harmony måtten? Jeg har nu haft måtten i to uger, og den lugter stadig. Den er dog fremragende – den er trods den er meget glat og tyk ok til at give stabil støtte.

Jeg spurgte Jade Harmony, om deres miljøvenlige yogamåtter er lavet af 100% naturgummi. Svaret jeg modtog var ikke så beroligende som jeg håbede. Jade sagde, at i tillæg til naturgummi indeholder deres miljøvenlige yogamåtter både naturlige og menneskeskabte komponenter, der er nødvendige for, at give deres måtter de “nødvendige” egenskaber. De sagde, at de ikke kan afsløre disse komponenter, fordi de er bange for, at deres proprietære formler vil blive kompromitteret og forfalsket.

Jade forsikrede mig om, at deres yogamåtter ikke indeholder tungmetaller, ozonnedbrydende stoffer, PVC, TPE, phthalater, formaldehyd eller lim. Bemærk, at TPE er opført som en af de ting, du ikke vil have i din yogamåtte.

Mens Jade ikke er den værste løsning, håber jeg at finde en giftfri måtte uden skjulte ingredienser, der fungerer godt og ikke koster en formue. Jeg vil gerne bede dig om, at give en kommentar og fortælle mig, om du er interesseret i at lære om resultaterne af min søgning, fordi din kommentar kan overtale en producent af virkelig miljøvenlige yogamåtter til at sende mig en måtte til en anmeldelse eller endda en giveaway til dig.

Opdatering: Et tysk agentur testede Jade yogamåtter og fandt nitrosaminer, der er forbundet med kræft.